12. toukokuuta 2010

korruptiota ja lahjontaa

Monelle valmistumisen partaalla on varmasti vaikeuksia vastata sukulaisten kuumottaviin kysymyksiin "mitä sä nyt sitten haluaisit lahjaksi?"
Sitä päätyy usein kiemurrellen vastaamaan jotain tämän suuntaista: "No en mä nyt tiedä, ei mulla kai mitään ihmeellistä tarvetta ole millekään...Raha on tietysti aina hyvä..."

presents

Kovin moni setä tai täti tuskin on kuitenkaan innostunut kustantamaan niitä illan pippaloita, joten kannattaa vähän miettiä etukäteen jotain hyviä, rahanarvoisia ja hyödyllisiä lahjaehdotuksia, joita voi sitten tuleville vieraille jaella. Tämä on myös paras tapa välttää "turhat" lahjat, esimerkiksi tytöille kertyvät korukasat (ei usien sovi tyyliin/on jo ihan tarpeeksi), pitsireunaiset persikanväriset rumat lakanat jne... nimim. kokemusta on.


Keräsin vähän omia ajatuksia hyvistä, kaikille sopivista lahjaideoista:
  • Klassiset astiat maun mukaan - oli se sitten Aalto-maljakko, Mariskooli tai vaihtoehtoisesti jonkin astiasarjan osa/osia. Laadukkaat astiat ovat usein kauniita, kestäviä, pitkäikäisiä ja arvokkaita: en itse lähtisi opiskelijana ostamaan Mariskooleja arvokkuutensa vuoksi.
  • Matkalahjakortti on sellainen lahja, jonka veikkaisin käyvän ihan jokaiselle, itse en ainakaan ikimaailmassa torjuisi ilmaista tai suurilta osin maksettua matkaa mihin haluaa!
  • Muut lahjakortit ovat ehkä toisten mielestä yhtä persoonatonta kuin raha, mutta siten sukulaiset ainakin voivat välttää sen, että rahat menisivät niin sanotusti kurkusta alas. Stockmann on melko varma valinta, sillä tarjontaa on kuitenkin laajasti monen makuun. Myös esimerkiksi lahjakortti Ikeaan on varteenotettava vaihtoehto, sillä moni ylioppilas on varmasti harkinnut jossain vaiheessa omillaan asumista. Myös lahjakortti vaikkapa hemmotteluhoitoon olisi ainakin itselläni erittäin tervetullut, sitäpaitsi eikös palveluita pitäisi suosia tuotteiden sijaan? ;D
  • lisäksi voihan sitä aina vinkata jos itsellä on jokin erityinen säästökohde, kuten uusi tietokone/reilausmatka/valmennuskurssi/jne., sellainen jota vieraat mielellään tukisivat.

Pitää kuitenkin suunnitelmista huolimatta muistaa, ettei pidä heittäytyä ahneeksi, ja on hyvä olla tyytyväinen niihin lahjoihin mitä saa. Toiveista etukäteen informointi säästää kuitenkin monien hermoja ("mikä olisi persoonallista kestävää JA miellyttäisi vielä juhlakaluakin??"), lisäksi voit parhaiten varmistaa että saat mahdollisesti jotain mitä OIKEASTI tarvitset ja mitä OIKEASTI haluat. Yhtenä vinkkinä voisi sanoa, että ruusut voi myös pyytää rahana ;)


Omalla toivelahjalistallani ovat Pentikin lasipallolampunjalat (pieni sanahirviö), elättelen toivoa myös pokkarikamerasta jos löydän sopivat ostajakandidaatit (karkkivärinen Canon ixus 110 is täyttäisi enemmän kuin hyvin kameranmentävän tarpeeni...). Tiedossa olisi myös iso ja pieni Mariskooli, sekä toivottavasti hieman rahaa juokseviin menoihin. Äiti vihjasi myös että olisi valmis sponsoroimaan matkaa, jonne olemme suunnitelleet lähtevämme tyttöjen kanssa kesän lopulla...

lahjakollaasi


sitä yo-mekko -postausta odotellessa... pitää pistää vähän vauhtia sen valmistumisen kanssa !


ps. kuvat lainattu

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö mariskoolit oo jo vähän kitschiä..?

juuli kirjoitti...

Anonyymi, voihan sen tietysti niinkin ajatella. Itse oon vasta parin viime vuoden aikana lämmennyt niiden söpöydelle, ennen pidin niitä rumina ja mauttomina :-D ne on ehkä vähän sitäkin mutta jotenkin hellyyttävällä tavalla, kukin kuitenkin taaplaa tavallaan!