30. huhtikuuta 2010

Glada vappen, bara vatten...

...or not. :D Tällaista viime hetken vappupäivitystä ajattelin postailla ennenkun lähden sitä kavereiden kanssa viettämään... Ensin on tarkoitus alotella kaverilla porukalla ja sitten suunnata kaupunkia kohti - joko "perus" Koskenrantaan (:D) tai johonkin baariin jos säät ei salli ulkona vapun viettämistä.

Tarkoitus oli eilen vähän heittää asuvalinnanvaikeutta, mutta en sitten kiireiltäni kerennyt ja tänään sitten paniikissa päätin mitä laitan :-D

asukollaasi
ei toi "hame" ihan noin lyhyt ole, alaviistosta otettu kuva... :D

IMGP4317

IMGP4418

muukollaasi

IMGP4413
mikäköhän toimi värimaailman innoittajana...


Nyt pitää vaan pitää peukut pystyssä ettei tule vettä tuutin täydeltä! Tällä hetkellä vaikuttaa hyvältä, aurinko paistaa ja näkyy vain vähän pilviä mutta äkkiäkös se tilanne muuttuu... Asussa kuuluu mielestäni vappuna olla väriä, joten H&M:n tuubitoppi muuntuikin sitten hameeksi. Kynsiin samaa väriä, hiukset nätisti puoliksi kiinni ja koristeeksi nahkakukka, ja avot! Kengistä en oikein tiedä vielä, on aina kysymys mitkä uskaltaa altistaa roiskuville juomille, varpaille tallomiselle ja mahdolliselle sateelle...

Mutta nyt voisin pakata kamat kasaan ja lähteä kohti (toivottavasti) mukavaa iltaa! Jos vaikka ennen sitä vetelisi evääksi vähän äitin tekemiä munkkeja ja simaa... ;)

Hyvää Vappua kaikille !

26. huhtikuuta 2010

nostalgique

Vanhoissa kuvissa on aivan ihana tunnelma, varsinkin paperijärkkärillä otetut kuvat on niin hienoja. Täytyykin alkaa patistaa pikkusiskoa kuvaamaan filminsä loppuun, jotta itse voisin fiilistellä alkavaa kesää ja napsia paperikuvia!

IMG_0158

IMG_0160

IMG_0175

IMG_0184

IMG_0181

IMG_0165

IMG_0186

Loppuhuipennuksena tyylinäyte Sara 8 vuotta :---D

IMG_0177

23. huhtikuuta 2010

ilouutisia! (mulle siis)

Nyt on ollu taas vähän hiljaista, oon nauttinut täysin rinnoin siitä, ettei ole kertakaikkiaan mitään velvollisuuksia liittyen kouluun tai töihin. Tietysti on pitänyt hoivata ja kouluttaa tuota meidän pumpulipalloa, mutta sitä lukuunottamatta ei ole tarvinnut tehdä mitään; päivät ovat kuluneet mm. löhöillessä, koneella surffaillessa, lukiessa, random -jumpissa ja salilla käydessä (sain vihdoin liityttyä Fressille pari viikkoa sitten, tarjous oli liian hyvä! ilmapiirikin on mielestäni parempi kun esim. GoGolla, suosittelen!) ja on sitä poikaystävääkin tullut nähtyä ja muutamaan otteeseen noita muita, vähän kiireisempiäkin kavereita :)

Mutta niihin ilouutisiin! Ensinnäkin, noin viikko sitten yks aamu olin ikionnellinen; syksyllä, kun oli ehtinyt tulla noin 5-10cm lunta, kävin yks ilta hakemassa postit. Sormessa ollut poikaystävältä edellisenä jouluna saatu Talon sydän -sormus luiskahti sormesta, kilahti laatikon kanteen ja hukkui hankien syövereihin. Haravoin aluetta varmaan tunnin taskulampun kanssa ja lopuks vielä kerättiin ja sulatettiin lumet perheen avustuksella vähintään viiden neliömetrin alueelta. Ei löytynyt. Valmistauduin jo etten ikinä näkisi sormusta enää ja harmitti. SITTEN! Viime viikolla isäpuoleni tuli aamulla huoneeseeni kädessä sormus ja sanoi että siellä se kiilsi ojanpohjalla, jes! Ihan mahdoton tuuri :D

sormus
lainasin kuvan täältä, ja kyllä, olen nyt niin laiska etten jaksanut kuvata omaani :--D

Toinen onnellisuusasia, mikä on ehkä vähän hölmömpi :-D Sain vajaa vuosi sitten kauniin orkidean syntymäpäivänäni kummisedältä, ja sen tiputettua silloiset kukkansa epäilin vahvasti että en tule ikinä nauttimaan saman kasvin kukista enää. Kastelin sitä kuitenkin jokseenkin säännöllisesti, paitsi talvella jäi muutamia viikkoja välistä ja kuvittelin sen kuolevankin piakkoin. Nyt olen taas suunnilleen kuukauden verran kastellut kukkaa säännöllisesti ja suureksi riemukseni havaitsin toissapäivänä(?) kukkajanasta kasvanan nupun! Nyt se on jo pari-kolme senttiä pitkä ja odotan innolla kukkien puhkeamista. Hain jopa orkideoille tarkoitettua lannoitetta innostuksessani, jospa musta kuoriutuisi oikea viherpeukalo :D ihan kiva piristys kun kaksi vuotta (ennätys!) pöydälläni kestänyt jukkapalmu sairastui kaamosmasennukseen syystalvella ja kuoli pois muutama kuukausi sitten.

en muista kyllä yhtään minkäväriset kukat tossa on... kai ne valkoiset oli :D laitan kyllä siitä omastain varmaan jos se nyt saa aikaseks kukkia..
orkideakollaasi

Että sellaista, nyt voi löysäilyä jatkua vielä pari viikkoa kunnes jatkuu työt, ihan riittävä loma tähän väliin kyllä :) Pihallakin vois alkaa jo vihertää enemmän, niin olis intoa mennä uloskin kuvailemaan!

Ps. vielä yks iloisuudenaihe; ei mätkyjä tänä vuonna! Sen sijaan tiedossa kuuskymppiä joulurahaa :) ei se päätä huimaa, mut on kuitenkin parempi kun reilu satanen ylimääräistä maksettavaa :D

PPS. MITEN HITOSSA SAAN NOI KUVAT KESKELLE JA ILMAN TYHMIÄ KEHYKSIÄ?? menee hermo kun ne on tyhmät noin :-D

17. huhtikuuta 2010

problemo

Mulla on nyt aika iso ongelma joka rajottaa bloggaamista. Vaihdettiin muutama kuukausi sitten iskän kanssa koneita ja sain käyttööni Macin. Onko teillä vihjaista ilmaisista, netistä ladattavista kuvanmuokkausohjelmista, joilla pystyy muuttamaan kuvan kokoa? Gimp ei Macilla toimi, eikä Picasalla voi (tietääkseni) muuttaa kuvan kokoa. 30 päivän Photoshop trialversiokin meni umpeen, ja vaikka Photoshop toimikin loistavasti, en viitsi sitä nyt ostaa, koska saan ylppärilahjaksi läppärin, johon tulee Windows . Järkkärillä otetut kuvat on nimittäin aikas isoja, enkä viitsi niitä sellaisenaan ladata flickriin sillä tila loppuisi nopeasti!

Osaako kukaan auttaa Saraa hädässä?

13. huhtikuuta 2010

Y O

Tähän aikaan eilen istuin ulkoterassilla kevyissä vaatteissa kera aurinkolasien, kahvin ja Koskinen ja kreikkalainen kolmio -kirjan. Ihana kevätaurinko möllöttää nyt pilvien takana, joten olen tänä aamuna suunnitellut yo-juhliani. Ruokapuolen on äiti jo hoitanut, mekkokankaat on ostettu viime viikolla ja ompelijalle kerrottu suunnitelmat. Mekon malli oli jo alkutalvesta selvä:



Pieniä muutoksia tulee kuitenkin olemaan: mekkoni ei ole tarkoitus pussittaa noin paljon mahan kohdalta ja vyön tilalle tulee muuta. Yllätyin itsekin kun valitsin kankaat mekkooni, väri tulee olemaan vanha roosa. Jos joku olisi ysillä sanonut että hei, sun yo-mekko tulee olemaan vaaleanpunainen, olisin järkyttynyt syvästi :-D

Hiukset pidän luultavasti auki ja hollywood glamour -kiharat olis aika ihanat.









Selasin eilen aamulla läpi kaikki lapsuudenajan paperivalokuvat mitä meidän kaapeista vaan löytyy, ja päädyin sitten siihen etten haluakaan kutsukorttiin kuvaa itsestäni pienenä. Time well spent.... Kutsut voisi pikkuhiljaa väkerrellä ja ajattelin ehdotella äidille matkaa Veskaan: Tiimarin lisäksi voisi käydä etsimässä uusia farkkuja hehe.

12. huhtikuuta 2010

sisustamisen iloista

"Olet ironiantajuinen pop & hip!

Kuljet maailmassa pilke silmäkulmassa ja pidät yllätyksistä. Kotisi ei ole tavanomainen, vaan ilmennät sillä omaa persoonallisuuttasi. Olet hyvin tyylitietoinen ja erotat erilaiset virtaukset ja suuntaukset toisistaan. Uskallat yhdistää outoja asioita ja intensiivisiä värejä keskenään. Lempimateriaalejasi ovat muovi, maalattu puu, kromattu teräs ja kaikenlaiset viime vuosisadan pinnat. Metsästät väsymättä klassikkokalustetta, jonka olet päättänyt saada. Seuraat tarkasti visuaalisen kulttuurin pintavirtauksia ja poimit sisustusideoita käyttögrafiikasta, typografiasta ja sarjakuvista. Sinun luonasi kyläillessään ihmiset kulkevat huoneesta toiseen hämmästellen aikaansaannoksiasi."


Tällaisen tuloksen sain Avotakan tyylitestistä - mielestäni tulokset pitävät paikkansa melko hyvin, ellei jopa erittäin hyvin. Testi oli paljon yksityiskohtaisempi ja mielestäni hauskempi kuin aiemmin blogeissa mainittu Tikkurilan vastaava testi. Tikkurilan testistä sain tulokseksi Aitouden etsijä ja nousevaksi tyyliksi Valikoiva nautiskelija, en voi kieltää etteivätkö nämäkin pidä paikaansa.

Pidän paljon yleisesti modernista, pelkistetystä ja klassisen skandinaavisesta lookista, mutta kyllästyn helposti ja kaipaan paljon uusia virikkeitä ja innovaatioita. "Perus" ei vaan riitä, vaan täytyy, kuten tuloksetkin sanovat, olla jotain erikoista ja persoonallista. Sisustuksessa makuni vaihtelee usein; välillä tunnen suurta vetoa lähes kliiniseen, kiiltävään valkoiseen tilaan jossa eloa tuovat lähinnä materiaalit ja pinnat, kiiltävän ja matan yhdistelmät, välillä taas, etenkin syksyisin kallistun enemmän etnisen kannalle, tummine massiivisine puukalusteineen ja murrettuine liilan sävyineen, kynttilöitä ja erilaisia kaiverrettuja yksityiskohtia ja koriste-esineitä unohtamatta. Joskus minua puhuttelevat jopa söpöt mökit ja huvilatkin punamultamaaleineen ja kukkineen :-D
loft
loft2

Useimmiten sydämeni sykkii kuitenkin hieman "maskuliinisemmalle" tyylille. Perusvärinä toimii valkoinen, mutta siihen tuovat särmää betoni, rappaukset, raaka tai valkoiseksi maalattu tiiliseinä, kromi, graafiset muodot ja musta ja suurensuuret, yksinkertaiset huonekalut ja avara tila. Tarvitseeko edes mainita, että unelmakotini olisi siis vanhaan tehdasrakennukseen remontoitu loft-asunto, jossa olisi juurikin paljas betonilattia, ainakin yksi tiiliseinä, valtavat ikkunat, suuri avokeittiö ja tilava makuuparvi, josta näkymä noin 100000m korkeaan olohuoneeseen. No, ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa, ensikoti ei varmaan täysin tule vastaamaan unelmiani vaan jostain täytyy tinkiä...

No, päädyin tähän sepustukseen kuitenkin Hullujen Päivien inspiroimana, huomasin että Pentikin lasipallojalkalamput ovat keskiviikkona alennuksessa, 40cm korkeat 19,90e ja 46,5cm 24,90e. Ja koska valaistus on mielestäni puoli sisustusta, olen kuolaillut kyseisiä lampunjalkoja varmaan jo muutaman vuoden, ja olen 100% varma että tuollaiset päätyvät vielä omaan kotiini, kunhan sellaiseen joskus pääsen muuttamaan. Alkuperäinen hinta noille korkeammille versioille on Pentikin sivuilla 49,90e, siis puolet enemmän! Kaksi niitä pitäisi kuitenkin saada, joten pitänee mennä keskiviikkona jonottelemaan, koska minähän "säästän" siinä melkein viiskymppiä! ;D Eipä tietty vielä ihan ajankohtaista ole, mutta vuoden päästä ehkäpä..

pentik

Jatkan vaihteeksi sisustusunelmoimista ja vuokraovi.com:in selailua... Ei enää kauaa kun voin etsiä sitä omaakin kämppää :-D

Ps. kuvat poimin Pentikin sivuilta ja mtv3:n sisustusosiosta (Divaani-lehdessä julkaistuja kuvia)

EDIT: yhyy olin myöhässä, ei niitä ollut enää yhtään jäljellä kun pääsin Stockalle asti joskus ysin tienoilla! :'( mut äiti sano että ne voi olla mulle ylppärilahja <3

7. huhtikuuta 2010

who let the dogs out?

Blogin äärellä jälleen pitkästä aikaa, oonkin ottanut tässä kirjotusten loputtua ERITTÄIN rennosti - kuluneen viikon + pääsiäisen aikana oon poistunut kotoa suunnilleen kolmisen kertaa. Kerran kahville tytsyjen kanssa ja pari kertaa poikaystävän luo, kellä on btw tänään tj 1 (!!) :D eli huomenna on sitten armeija lusittu ja elämä voi jatkua. Sohvanpohjaa kuluttaessa oon imenyt innolla romaaneja, ei-koulukirjoja kun ei oo oikein päässyt lukemaan niitä since viime kesä. Oon jo jonkun vuoden himotellut Stieg Larssonin trilogiaa, joista on nyt kaikista jo leffatkin (joita en oo raaskinut katsoa ennenkun oon lukenut kirjat), ja täytyy sanoa että oli kyllä loistava sarja! Seuraavaksi käsittelyyn sitten Galenos, pikkuhiljaa...vaiko sittenkin Dan Brownin uusin, se Symboli? hmm... :D

Kotona hengailuun on ollut myös toinenkin syy kuin silkka laiskuus; meille tuli nimittäin uusi perheenjäsen torstaina, niinkuin ehdin jo vinkata. Tässä muutama kuva kyseisestä neidistä:

helmi

helmi2

helmi3

Käytiin siis hakemassa Helmi torstaina Helsingistä meille kotiin. Typyn äiti on toyvillakoira ja isä bolognese (ei pasta, hehehe..he), joten aika minikokoinen otus on kyseessä. Aikuisenakin kokoa kertyy varmaankin korkeintaan 30cm, ja nyt pelottaa kotona ettei kukaan vaan astu sen päälle :-D Se on syntynyt 10.1. eli on nyt paria päivää vajaat 3kk. Hampaat on Helmillä juuri vaihtumassa, ja sen kyllä huomaa...... Pureskelu on nimittäin niiiiin mahtavaa. No, eiköhän se siitä rauhoitu kun ei enää kutita ikeniä niin paljon.

Mutta se koirailuista tältä erää, varmaan tulee myöhemminkin lisää kuvia ja juttua tytsystä mut koitan olla tekemättä tästä koirablogia kuitenkaan :D Kiitos hei sanoo Juuli ja Helmi :)

SPEEDLIGHT 430EX II

Sain etukäteisjoululahjaksi vanhemmilta irtosalaman kameraani, koska jenkeistä ostettuna se tuli noin 60€ halvemmaksi. Kameran omaan salamaan verrattuna Speedlight on aivan ihana, enkä tajua miten pärjäsin aiemmin ilman tätä! Otin pari viikkoa sitten kuvia päivänvalossa, jotta näkisitte eron.

2010-03-22
Ylemmässä kuvassa itse salaman päällä on tuo lisähärpäke, jonka ansiosta salamavalo heijastuu moninkerroin enemmän kuin normaalisti ja eri suuntiin. Tän ansiosta kuvista tulee paljon pehmeämpiä ja luonnollisempia. Alemmassa siis salama normaalisti.

Nyt naamakuviin :-D

Collages3

1. kuva otettu ilman salamaa ikkunan edessä. Oon lisänny tähän aika paljonkin valotusta, jotta sitä voisi verrata paremmin näihin muihin kuviin. Toisin sanoen tuli hämäriä kuvia ilman salamaa.
2. kuvassa on käytetty irtosalamaa lisähärpäkkeen (mikä sen nimi on?!) kanssa, ja salama on suunnattu valkoiseen kattoon. Paljon valoisampi ja pehmeämpi kuva, taustakin on esillä paremmin. Näissä lopuissa kuvissa on siis alkuperäiset valotusasetelmat.
3. kuvassa salama on suunnattu myös kattoon, nyt ilman sitä lisäjuttua. Tässä on hiukan jyrkemmät erot valon ja varjon välillä, sen huomaa parhaiten ihon ja hiusten väreistä ja niiden rajakohdista.

Collages2

1. kuvassa käytin kameran omaa salamaa, eli valo tulee suoraan naamalle. Valoisissa oloissa tämäkin toimii melko hyvin, enkä löydä ihmeemmin valitettavaa. Pimeämmissä oloissa käyttöteho onkin huomattavasti huonompi. Verrattaessa kuitenkin aiempiin kuviin, joissa salamavalo saadaan heijastettua katon tms. vaalean pinnan kautta, on tämä kuva huonompi. Itselläni ainakin pistää silmään..
2. kuvassa irtosalama on suunnattu kasvoille, ilman lisähärpäkettä (.....). Tästä ainakin huomaa irtosalaman tehon, verrattuna kameran omaan! Kuva on kuitenkin pahasti ylivalottunut.
3. kuvassa irtosalama kasvoille lisähärpäkkeen kera. Tämäkin on hieman liikaa valottunut kasvoista, mutta itse pidän sen tehosta. Jos ihossa on pikku virheitä, ne eivät erotu nyt niin selvästi, ja silmissä on kirkkautta ja selvää eloa verrattuna esim. ilman salamaa otettuun kuvaan.

Irtosalamassa on myös se hyvä puoli, että valon voi todella suunnata moneen eri suuntaan ja salaman tehoa saa hyvin säädeltyä. Omassa salamassani on myös monia muita lisätoimintoja, joihin en kuitenkaan vielä ole kunnolla tutustunut. Ehkä sitten joskus.. Ja voin todella suositella kyseistä salamaa, on ollut hintansa väärti! Kuvistakin saa paljon laadukkaampia. Salama on soveltuva ainakin Canonin kameroihin, muiden kameroiden suhteen käyttäkää googlea :-D

Toivottavasti tämä valotti (hehheh) hieman irtosalaman käyttötehoa. Taidanpa joskus myöhemmin esitellä vielä salaman tehoa hämärässä.

Nyt suuntaan töihin, mukavaa päivää!

2. huhtikuuta 2010

bikinilooove

Hehee, Nelly.com:ssa voi osallistua kisaan, jossa voi voittaa mm. matkalahjakortin ja lahjakortin Nellyyn. Ajatuksena on suunnitella omat bikinit jotka voivat päätyä myöhemmin myyntiin!



Olisin halunnut käyttää enemmän mielikuvitusta suunnitteluun, mutta mahdollisuudet olivat melko rajatut, tälläisiin kesäisiin biksuihin päädyin nopealla sumplimisella :p Eikun kisaamaan, ja jos ei suunnittelu innosta niin voi käydä äänestämässä tota ;D

Ps. meillä tuli eilen pikkupikku perheenlisäys, hän on pieni, vaalea ja pörheä, lisää myöhemmin, oi <3