7. huhtikuuta 2010

SPEEDLIGHT 430EX II

Sain etukäteisjoululahjaksi vanhemmilta irtosalaman kameraani, koska jenkeistä ostettuna se tuli noin 60€ halvemmaksi. Kameran omaan salamaan verrattuna Speedlight on aivan ihana, enkä tajua miten pärjäsin aiemmin ilman tätä! Otin pari viikkoa sitten kuvia päivänvalossa, jotta näkisitte eron.

2010-03-22
Ylemmässä kuvassa itse salaman päällä on tuo lisähärpäke, jonka ansiosta salamavalo heijastuu moninkerroin enemmän kuin normaalisti ja eri suuntiin. Tän ansiosta kuvista tulee paljon pehmeämpiä ja luonnollisempia. Alemmassa siis salama normaalisti.

Nyt naamakuviin :-D

Collages3

1. kuva otettu ilman salamaa ikkunan edessä. Oon lisänny tähän aika paljonkin valotusta, jotta sitä voisi verrata paremmin näihin muihin kuviin. Toisin sanoen tuli hämäriä kuvia ilman salamaa.
2. kuvassa on käytetty irtosalamaa lisähärpäkkeen (mikä sen nimi on?!) kanssa, ja salama on suunnattu valkoiseen kattoon. Paljon valoisampi ja pehmeämpi kuva, taustakin on esillä paremmin. Näissä lopuissa kuvissa on siis alkuperäiset valotusasetelmat.
3. kuvassa salama on suunnattu myös kattoon, nyt ilman sitä lisäjuttua. Tässä on hiukan jyrkemmät erot valon ja varjon välillä, sen huomaa parhaiten ihon ja hiusten väreistä ja niiden rajakohdista.

Collages2

1. kuvassa käytin kameran omaa salamaa, eli valo tulee suoraan naamalle. Valoisissa oloissa tämäkin toimii melko hyvin, enkä löydä ihmeemmin valitettavaa. Pimeämmissä oloissa käyttöteho onkin huomattavasti huonompi. Verrattaessa kuitenkin aiempiin kuviin, joissa salamavalo saadaan heijastettua katon tms. vaalean pinnan kautta, on tämä kuva huonompi. Itselläni ainakin pistää silmään..
2. kuvassa irtosalama on suunnattu kasvoille, ilman lisähärpäkettä (.....). Tästä ainakin huomaa irtosalaman tehon, verrattuna kameran omaan! Kuva on kuitenkin pahasti ylivalottunut.
3. kuvassa irtosalama kasvoille lisähärpäkkeen kera. Tämäkin on hieman liikaa valottunut kasvoista, mutta itse pidän sen tehosta. Jos ihossa on pikku virheitä, ne eivät erotu nyt niin selvästi, ja silmissä on kirkkautta ja selvää eloa verrattuna esim. ilman salamaa otettuun kuvaan.

Irtosalamassa on myös se hyvä puoli, että valon voi todella suunnata moneen eri suuntaan ja salaman tehoa saa hyvin säädeltyä. Omassa salamassani on myös monia muita lisätoimintoja, joihin en kuitenkaan vielä ole kunnolla tutustunut. Ehkä sitten joskus.. Ja voin todella suositella kyseistä salamaa, on ollut hintansa väärti! Kuvistakin saa paljon laadukkaampia. Salama on soveltuva ainakin Canonin kameroihin, muiden kameroiden suhteen käyttäkää googlea :-D

Toivottavasti tämä valotti (hehheh) hieman irtosalaman käyttötehoa. Taidanpa joskus myöhemmin esitellä vielä salaman tehoa hämärässä.

Nyt suuntaan töihin, mukavaa päivää!

4 kommenttia:

juuli kirjoitti...

yyyyh millonkohan mä saan investoitua..... kun pitäis olla sit joku missä on ainaki se slave -toiminto niin vois leikkiä paremmin :(

juuli kirjoitti...

ps härpäke = hajotin :D

Jutta kirjoitti...

ooo cool! haluaisin kanssa irtosalaman, mutta joo, haluaisin myös ehkä ihan ensin esim rahaa...... : D paljon toi salama makso?

sara kirjoitti...

noin 220€, suomessa on yleensä ollu hintana 260€-280€ mitä oon ite nähny <: netistä esim ebay ja huuto.net vois kyl löytyä halvemmalla!