2. syyskuuta 2010

kaupunki kietoutuu sumuun

Mun kohdallani syksy alkoi virallisesti eilen. Sen tietää muun muassa seuraavanlaisista elementeistä:
  • koulu alkoi. palasin siis koulunpenkille ekaa kertaa sitten viime helmikuun. kummallista.
  • no vaihtuihan se kuukin eilen SYYSkuuksi, kai sekin jotain kertoo.
  • SMG ei kuulosta koskaan paremmalta, kuin hämäränä syysiltana kera teekupposen.
  • ilmassa on kirpeä, tulevan pakkasen tuoksu
  • katulamppujen keltainen valo heijastuu märästä arfaltista iltaisin
  • Mamban "Vielä on kesää jäljellä" on jo pannassa. Sitä nimittäin ei enää ole jäljellä.
Kyllähän niitä merkkejä muitakin on - esimerkiksi kun syysvaatteet, takit ja kengät kaivetaan ulos kesävarastoista, hametta ei enää voi laittaa ilman sukkahousuja ja sateenvarjo täytyy heittää laukkuun ihan vakiovarusteeksi.

kirjat
tässä vasta kemiankirjat... fysiikankirjoja on vielä pari enemmän ja ne haen kaverilta tänään ennen koulua !

Eniten mulla tuntuu kuitenkin toi koulu. Eilen talsin siis ensimmäistä kertaa Sammon lukiolle, aikuislukion iltatunneille. Koulunkäynti alkoi kemian 1 ja 2 kursseilla, tänään jatkuu vastaavilla fysiikankursseilla. Tarkoituksena olisi siis käydä tässä syksyn aikana lusimassa lukion laaja fysiikka ja kemia, niitä kun en ole pakollisia enempää lukion aikana käynyt. (no okei kemiasta 2 kurssia) Syksyn aikataulu tulee olemaan melko tiukka; neljä iltaa viikossa viidestä alkaen koulua + kolmisen vuoroa töitä päälle. Ja tietty lukemiset ja tehtävät. HUOH. No toivottavasti ahkeruus palkitaan sitten keväällä...

Syy tähän järjettömyyteen löytyy siis tästä:
pääsykoe

Jep, ei siis mikään hupivuosi ole tiedossa. :-D Tänään sain ilmoittauduttua sitten valmennuskursseillekin, onneksi kandiseuran omilla kursseilla oli vielä tilaa, yksityisille en haluaisi mennä ihan kuultujen kokemuksien perusteella.

kirjat2
kynät

assari3
kuvausassari vol 1.
assari2
kuvausassari vol 2.

Mutta koska koulu alkaa, on lupa myös vähän motivoida itseään. Kaikki muistaa miten hienoa oli pienenä saada uusi penaali/reppu/vihkoja koulun alussa? No mä oon jatkanut samalla linjalla ihan tähän päivään asti, ja kävinkin tossa jo kuukausi sitten shoppailemassa kyniä, kumeja, vihkoja, elintärkeitä post-it:teja (miten toi kirjoitetaan? :D) ja tarttuihan mukaan uusi koululaukkukin...

kassi5
laukku4

Koko kevään ja kesän olin käynyt Stockmannilla hipelöimässä Christelle&Co:n ihanuuslaukkua, ja Akateemisen kirjakaupan reissun yhteydessä sain todeta, että laukkua on mustana vain yksi kappale jäljellä, oh no! No pitihän se tietysti sitten mukaan ottaa, mulla ei edes ollut aiemmin tilavaa mustaa nahkalaukkua ja toi on muutenkin hirmu käytännöllisesti suunniteltu. Toista (ruskeaa) nahkalaukkua kuolasin Asos.com:ssa puolisen vuotta, kunnes ihana äitini paljasti tilanneensa kaunistuksen syntymäpäivälahjakseni, oi <3 Keväällä hieman ylikuormitin laukkua ja lopun kesää se sitten odottikin huoneessani pääsyä suutarille... Nyt laukku on korjattu, ja molemmat on suihkutettu suoja-aineella syksyn sateita vastaan! Jee!

laukkukollaasi
ihanat yksityiskohdat, ja erityiskiitos Christellen kolmiosaiselle sisätilalle!

Laukkujen yksiyiskohdat ovat aivan ihania! Hillityt tilkut Christellen laukussa ja Asoksen laukun kahvoista laukkuun jatkuvat niitit ovat mielestäni ihanat, vaikka niitit voivatkin jonkun mielestä olla "so last season"... Myöskin Christellen laukun järkevä tilanjakoratkaisu niitti mielessäni valtavaa suosiota - laukun sisätiloissa on kolme "osiota", joista keskimmäinen on vetoketjullinen ja kaksi muuta saa kiinni laukun magneettikiinnityksellä. Hyvästi ison laukun "missä se kännykkä/lompakko/kalenteri/bussikortti/jne. on????" -ongelmat!

Tulipas vähän sekava postaus... Anohow! Pitäisi varmaan lähteä kauppaa kohti, jonka jälkeen hakemaan kaverilta ne fysiikankirjat (ja bilsankirja jonka lainasin samaiselle kaverille keväällä) ja sitten taas illaksi kouluun, onneksi mulla on tällainen välillä hieman huomionkipeä mutta kiva tsemppari opiskeluun:

assari

Kuulemisiin!

-Juuli

3 kommenttia:

r-ii kirjoitti...

ooh tuo musta laukku on aivan ihana ! ruskiakin on kiva mutta toi musta on jtn niiin upeaa! :D paljo maksoi ? :)

Anonyymi kirjoitti...

onks pitkä matikka jo käytynä? tsemppiä syksyyn, itellä teki 3 vuodessaki tiukkaa et sai noi käytyä :D

juuli kirjoitti...

r-ii, kiitos paljon, oon itekin ihan rakastunut siihen vaikka noi kahvat sais olla hitusen pidemmät... hällä väliä se on niin ihana! ja kyllähän siitä sen satasen sai pulittaa, nahkalaukku kun on, syy miksi meni koko kesä vain haaveillessa enkä heti viitsinyt ostaa... :) oli kyllä sen arvoinen ja kun huolehtii pinnan suojauksesta ja saumoista (ei kanniskele liian painavia kuormia) niin eiköhän se sitten kestäkin. toivotaan :D

anonyymi, ei, eipä ole käytynä :-D lyhyestä kirjotin E:n ja kyllä silleen matikkapäätä löytyy, luotan siihen että sillä pärjää noiden kanssa ja jos jotain uutta tulee vastaan niin oppii sit varmaan samalla. :) tässä on tietysti se etuna ettei oo muun lukion tuomaa painetta ja työmäärää samalla, eli voi keskittyä ihan täysin näihin ja kyllähän se selkeä päämääräkin motivoi... :p ja kiitos paljon tsempistä, sitä tarvitaan varmasti ! :-D ja nyt kun oon ekoilla fysiikankin tunneilla käynyt niin auttaa huomattavasti asiaa että opettajat oli ihan loistavia ja asiansa osaavia !