8. heinäkuuta 2010

cheesecake

IMG_0858
Kakkupohja:
200g Digestive-keksejä
80g voita
Täyte:
300g Philadelphia-tuorejuustoa (maustamaton)
3 kananmunaa
2 dl sokeria
250g valkoista suklaata (itse olen laittanut 2 Pandan valkosuklaalevyä, eli 260g)
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä (+ noin 1½ dl vettä)
3 dl kuohukermaa
1. Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos tasaisesti leivinpaperille kakun pohjaksi.
2. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen määrän kylmää vettä vähintään 10 minuutiksi.
3. Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri tasaisiksi ja lisää valkosuklaa.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
6. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juustosuklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja viimeiseksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan keksimuropohjan päälle.
7. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa vähintään n. 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
8. Koristele kakku. Päälle voi laittaa esim. piltti-soseita, mansikoita, kiiviä, mandariinejä, ja kiille antaa hyvän kiillon.
Itse suosin kakun kanssa vadelmia, ne sopivat hieman kirpeän ja happaman maun vuoksi todella hyvin makean kakun kanssa! Kakku ei onneksi ole kuitenkaan liian makea, ja jos kaiken sekoittaa kärsivällisesti ja huolella niin siitä tulee ihanan kuohkea. Nimim. tein kakun joskus kiireellä :-D Ohjeen olen joskus löytänyt jostain päin internetiä!

Ei kommentteja: