31. toukokuuta 2010

tatuointihaaveita

Mä oon aina tykännyt tatuoinneista. Oikeilla ihmisillä, oikeissa paikoissa, hyvin toteutetut tatuoinnit ovat mielestäni aivan uskomattoman upeita. Pidän muilla ihmisillä hyvin monenlaisista, värikkäistä, suurista, esittävistä kuin neutraaleimmostakin. Niin kauan kun kantaja ja tatuointi sopivat yhteen. Toisinaan myös sekalaiset kokonaisuudet sopivat kummasti yhteen.

Itse olen kuitenkin ERITTÄIN tarkka siitä, mitä antaisin iholleni tatuoitavan. Olen jo yläasteelta lähtien suunnitellut haluavani jossain vaiheessa kuvan, mutta sopiva aihe on ollut kateissa. On sanomattakin selvää, että kuvan ja aiheen täytyy olla tarkkaan harkittu että sitä jaksaa kantaa lopun ikäänsä. Koskaan ei saa sanoa ei koskaan, mutta epäilen että tulen ikinä ottamaan mitään kovin esittävää kuvaa. Sen täytyy siis olla jokin kuvio, kaunis, yksityiskohtainen, mutta samalla yksinkertainen ja tarpeeksi väljä, ettei kuva näytä pelkältä sutulta iholla. Värinä on pelkkä musta, korkeintaan yhtä korostusväriä joskus jos haluan hamassa tulevaisuudessa. Haluan ettei tatuointi rajoita liikaa värien tai kuosien käyttöä esimerkiksi vaatteissa, sillä olen niistä aika tarkka :-D

tatskat
muutama lempparikuva mendheistä, julkeasti netistä kopioituina.

Parisen vuotta sitten, lukion toisen luokan alussa niinkin koomisessa paikassa kuin enkunkirjassa törmäsin kuvaan johon rakastuin. Kuvassa oli intialaisin "mendhein" koristelu käsi, ja kun selasin googlesta kuvia hakusanoilla "mendhi" ja "henna tattoo", löysin lukuisia kauniita kuvia. Mendhit ovat siis intialaisia hennavärillä piirrettäviä, onnea tuovia symboleita ja esimerkiksi häissä käytettäviä morsianta koristavia kuvia. Tatuoinneissa symboliikalla ei ole minulle niin suurta merkitystä, vaikka arvostankin kuvia joilla on tarina. Kuvioihin kuitenkin ihastuin.

Sellaisenaan kuviot ovat minulle kuitenkin "liikaa". Kukat ovat kauniita, mutten välttämättä haluaisi sellaisia iholleni, ja kuviot saisivat olla väljempiä ja karsittuja. Haluan siis hyödyntää ideaa, mutta tehdä siitä oman näköiseni. Parin vuoden idean kypsyttelyn jälkeen kysäisin Jutalta, josko hän haluaisi luonnostella minulle kuvan ohjeiden perusteella. Vastaus oli myöntävä, ja nyt odottelen innolla mitä hän saa aikaiseksi kunhan kerkiää :-)

Tatuoinnin paikaksi olen päättänyt vasemman ranteen. Aika "perus" paikka, mutta mielestäni se on kiva sillä siihen saa sopivankokoisen kuvan, jonka saa tarvittaessa peitettyä mutta on kuitenkin aina esillä jos niin haluan. Mittaa sillä saa olla kymmenisen senttiä, mielestäni koossa ei kannata säästellä ettei huomaa tatuoineensa kärpäsenkakkaa käteensä.

Lopuksi vielä muutama kaunis kuva, jollaista voi ylpeydellä kantaa :-----------) EI NÄIN:



Good Morning...Um Angels?

What an Ass

What Do You Know About My Think?



The Dangers of Smoking

ut-slut

UT-FreehandFail

UGS - There's an Equus tattoo on the other arm

Funniest Tattoos: OH HELL NO

Funniest Tattoos: Hey can you hold this a sec?

Funny-Tattoos-Lobotomy Request

Funny Tattoos: Look, it�s not easy being one of Mariah Carey�s backup dancers

Tattoo Funny - but on a more serious note, stop doing this in public.


Tähän on hyvä lopettaa... :D Lisää näitä löytyy täältä !


PS. kävin tänään kampaajalla ja jes, hyvä tuli! Väri on erittäin täydellinen ja leikkaus onnistui, pitkällisen mietinnän jälkeen jätin otsikset leikkaamatta ja malli on nyt keskijakauksella, tervetuloa YO-juhlat ja kesä ilman (kovin näkyvää) juurikasvua!

30. toukokuuta 2010

pocahontas

IMG_1175
Äidin ensimmäinen kommentti pidennysten kiinnityksen jälkeen: "Näytät ihan Pocahontakselta!"

Tilasin maanantai-iltana ensimmäiset clip-on -pidennykseni ja perjantaiaamulla postimies toi ne ovelle. Mulla ei oo koskaan ollut näin pitkiä hiuksia, itse asiassa pisimmilläänkin yhtä pitkät kuin nyt ilman lisätukkaa. Kaiken lisäks pidennykset on ihanan tuuheat ja täysin sitä mitä niiltä toivoinkin! Hintakaan ei ollut paha, 86 € kaikkine lisäkuluineen Englannista lähetettyinä täältä. Tilauksen tein yo-juhlat silmällä pitäen: kiharran hiukset ja kokoan ne toiselle puolelle "sivuponnariksi", ja omat hiukset eivät olisi tähän riittäneet. Tarkoituksena on vielä leikata näitä kevyesti kerroksittain ja n. 5 cm lyhyemmiksi, jotta ne sulautuisivat paremmin omiin hiuksiin. Luultavasti pidennyksiä tulee käytettyä vähän muuallakin kun näissä yksissä juhlissa, ja ehkä jopa päivittäin!

at last !

Nyt on kuulkaas semmonen juttu että ollaan tässä parin viime viikon aikana äidin kanssa itsestämme niskasta kiinni ja tehty mun YO-mekkoa! Vielä mekko on viimeistelyä vaille valmis, ja valmiit kuvat näkyy sitten itse juhlakuvista, mutta näistä tekovaiheista ajattelin laittaa muutaman kuvan. :)

Alkuperäinen suunnitelmahan näytti tältä, mutta mekon edistyessä ajattelin että rypytys ja yläosa vie niin paljon huomiota, ettei niitä ruusuja oikeastaan tarvita. Säästyy myös paljon vaivaa kun ei tarvitse niitä näperrellä ja mekko on lisäksi helpompi yhdistää muihin asusteisiin.

mekko3

mekko6

mekko2

Korsettiyläosa valmistui suunnilleen tunnissa, kaavat meillä oli jo valmiiksi vanhojentanssimekon jäljiltä, mutta äiti jatkoi paloja vähän pidemmiksi vapaalla kädellä. Sovittelut ja istuvuuden tarkitus vei aika vähän aikaa, kun molemmat olivat asialla. Koko alusmekkoon kului loppujen lopuksi ehkä parisen työtuntia, luiden kanssa piti vähän säätää taipuvien saumojen takia (kierto aiheutti pienoisen pömpötyksen kankaassa), päätimme siis jatkaa luita vain kylkien alaosaan, eikä ihan alas asti.

mekko

mekko5
kauniit kasvoni olisivat aiheuttaneet niin suurta kateutta, että päätin rajata ne ulos kuvasta...

Alusmekon teimme siis ensiksi helman saumoja vaille kokonaan, ja sitten aloimme kiinnittää ja rypyttää päällyskangasta suoraan alusmekkoon kiinni. Kuvassa rypytystä on tehty vyötärön alue valmiiksi etupuolelta ja se on neuloilla kiinni. Rypytys on myös selkäpuolella ja sydämenmuotoisessa yläosassa, jonka tekeminen suunnitelmieni mukaan osoittautuikin hieman säätämiseksi :-D onnistui kuitenkin! Siitä ei vielä ole kuvaa, mutta mekko näkyy tosiaan kokonaisuudessaan myöhemmin :)

Täytyy kyllä sanoa että olen TODELLA tyytyväinen mekkooni, siitä tuli juuri sellainen kuin ajattelin! Ja perfektionistina voin sanoa että se ei ole aina niin :D Onneksi on näppärä ja ihana äiti, ja sen verran kärsivällinen että jaksaa väsyneenä kommenttini "toi ryppy on vähän liian leveä" "saisko tota kohtaa vähän ylemmäs" "tuleehan tää helma sit ilman mitään tikkejä" :-D

Asusteita en ole vielä suunnitellut sen kummemmin; haluaisin jotkut uudet tyyliin sopivat kengät, mutta ellen löydä/ehdi etsiä niin tyydyn Roomasta ostettuihin kiiltonahkaisiin kaunokaisiini vaikka ne eivät ihan täysin sovi tyyliltään mekkoon. Koruina ehkä helmet tai jotain missä on violettia, kultainen lyyra luo pienoisen ongelman sillä en halua sekoittaa metalleja, mutta kulta ei ole ihan oma väri. Hiukset tulevat löysälle kiharaiselle nutturalle joko niskaan tai toiselle sivulle ja meikin väriä en ole päättänyt - harmaa vai ruskeasävyinen? Harmaa sopisi ehkä lakkiin paremmin, mutta on vähän haasteellisempi toteuttaa....

YO-juhlista varmasti lisää myöhemmin, nyt pitää mennä nukkumaan sillä tuli eilen hieman valvottua ja huomenna, kuten tänäänkin, olisi taas töitä :-)

27. toukokuuta 2010

Happy B-Day To Me!

Jeee tänään on mun synttärit! :-D On se aina kiva olla onniteltavana mutta tosiasiassa tää 19v. ei tunnu kauhean järisyttävältä, etenkään verrattuna siihen kun täytti viimeksi 18... Oikeastaan 19 vuotta on hyvin turha ikä :D viimeinen "teinivuosi" ja kahdenkympin kriisi (kyllä, KRIISI) häämöttää jo nurkan takana. Toisaalta on kiva ajatella että tässä vaiheessa on jo vähän löytänyt itseään, on jo vähän vapautta ja valmiutta pian itsenäistyä ja muuttaa vaikkapa omilleen.

kukka

Olin iki-iloisesti yllättynyt, kun matkoilla oleva isäni ohjeisti minut autoa palauttaessa käymään hänen vaatehuoneessaan, "ota se Nikonin kassi siitä, siellä on sun synttärilahja". Voitte kuvitella miten tossa kohtaa olin jo onnessani! Oon jo hetken toivonut uutta jalustaa hajonneen vanhan tilalle, ja siellähän sellainen oli ja vieläpä oikein mainio! MUTTA kassista paljastuikin vielä lisäksi mikäpä muukaan kuin salama! JEEE! Nyt oon jo monta vuotta miettinyt että milloinkohan sitä raaskisi sijoittaa moiseen kapistukseen mutta iskä näköjään käyttikin Singaporen reissun hyödyksi ja toi mulle oman beibin :) Häpihäpihäpi oh joy !

kukka2

En kyllä pääse vielä hetkeen juhlimaan synttäreitä, töitä on nyt luvassa melko tiuhasti! Eilen oli ensimmäinen HYVIN kiireinen päivä, tänään luvassa samanlainen ja vielä pahempi. Tahti tuskin kauheasti vielä tän kesän aikana hidastuu... Osaako joku arvata missä oon töissä ;D Jokatapauksessa, seisoma/kävely/juoksutyöhön tottumattomana on ollut hyvin raskasta nyt aluksi, ja jalat huutaa halleluja päivän jälkeen. Toivottavasti tottuu pian, muuten on ollut yllättävän kivaa kiireestä huolimatta! Helpottaa huomattavan paljon, kun kaikki muutkin työntekijöistä on ihan yhtä pihalla, jännittyneitä ja jakaa kiireen kanssani :)

Nyt ehdin hetken vielä rentoutua (tai siivota) ennen kun lähden töihin, bai bai !

-Juuli

26. toukokuuta 2010

ciao!

Meidän lukion ykköset ja kakkoset palasi viime viikolla koulun kv-kurssin retkeltä Roomasta, ja fiilistelin tänään vähän omaa kuvasaldoa samalta reissulta. Oltiin siellä siis viime keväänä ja monien muiden tavoin niitä valokuvia tuli räpsittyä yli tuhat kappaletta.

IMG_2869

IMG_2864

IMG_2808

IMG_2826

Itse rakastan matkailua yli kaiken, ja jos raha ei olis esteenä, olisin mitä luultavimmin nytkin ulkomailla. Ollaan suunniteltu Juulin ja Mimmin kanssa viikon matkaa Espanjan aurinkorannikolle, mutta tällä hetkellä sen toteutuminen ei näytä kovin varmalta. _Jos_ pääsen opiskelemaan syksyllä (jee sain tänään kutsun valintakokeisiin!) ei mulla oikein ole aikaa lähteä mihinkään: työt nimittäin kestävät melkein elokuun loppuun. Mutta voihan tilanteen ajatella näinkin: joka tapauksessa mulla on kiva syksy edessä, sillä joko pääsen opiskelemaan tai sitten en, ja lähden Espanjaan!

25. toukokuuta 2010

kirpputori


Lyhyt info: oon varannut Ilona Shopista pöydän 74, huomisesta ensi viikon tiistaihin asti! Pääosin myynnissä vaatteita, mutta myös jonkin verran kenkiä, laukkuja, vanhoja leluja, koriste-esineitä, astioita ym. mistä halutaan eroon ennen muuttoa.

24. toukokuuta 2010

spring

IMG_3348

IMG_1082

IMG_1099

Muutaman viime kevään kuvakansioita selatessa törmään väistämättä kuviin omenapuun kukista. Joka kevät kukat onnistuvat myös yllättämään, sillä ne puhkeavat täyteen loistoon vain parissa päivässä. Jo vuosia sitten hehkutettiin äidin kanssa sitä, että yo-juhlissani omenapuut olisivat täydessä kukassa, mutta nyt kun ollaan nautittu ennenaikaisista helteistä, on puut jo ehtineet kukkimaan. Keväästä alkaa myös talven alkuun asti kestävä iki-ihana siitepölyriesa. Näytän jatkuvasti flunssaiselta/krapulaiselta ja olo on pahempi kuin moneen kevääseen. Sen takia oonkin nyt enemmän kuin onnellinen kaatosateesta!

Ja onnittelut vielä muillekin valkolakistaan varmistuneille! :--)

19. toukokuuta 2010

+ 28 astetta

Kaikkien iloksi ollaan nyt saatu jo monen monituista päivää nauttia jopa ennätyksellisistä toukokuun helteistä - tai ainakin yhdestä niistä. Mä olen haikeana viettänyt päiväni töitä aloitellessa, mutta onneksi pääsin lauantaina nauttimaan kunnolla helteestä. Kesä alkoi virallisesti kun tunsi aurinkorasvan tuoksun ja oli ihanan tukahduttavan kuuma. Oltiin siis tosiaan Saran kanssa Rosendahlin rantsussa hengailemassa ja myöhemmin illalla nautittiin kesäyön lämmöstä. Kuviakin saatiin otettua, mähän sanoin että ryhdistäydyn tän kesä/yleisen tilannekuvaamisen kanssa! ;D

biitsi2

mä

lukemiset

lukueväänä oli mulla Dan Brownin uusin, Kadotettu symboli. (periaatteessa ihan hyvä, mutta aikalailla kopio kahdesta edellisestä..) Sara oli ostanut kirpparilta lehtiä, joita saatoin myös lainata...

sara1

laukku

kynnet
Saralla oli coolit hologrammikynnet! lakka oli muistaakseni Seppälästä (?)

mä1

sara

biitsi

Eilen ja tänään ollaan saatu VIHDOIN tehtyä äidin kanssa mun YO-mekkoa ja päästiin ihan hyvin vauhtiinkin. Kuviakin on prosessista tiedossa knhan saadaan se vielä vähän valmiimmaksi ;) Onnistuin myös vihdoin varaamaan kampausajan sekä kuvausajan, luulin jo että jäisin ilman kun olin niin myöhään liikenteessä, huh! Painan nyt aika lujaa töitä ainakin seuraavat pari viikkoa, viikonloppuna on luvassa sekä likkojen lenkki että tanssiesitys, joten vapaa-aika on aika kortilla. Toivottavasti työtahti tasaantuu hieman alkuhulinoiden jälkeen... Mutta nyt olisi vuorossa sauna, adios !

-Juuli

18. toukokuuta 2010

spotify

Tässä yksi soittolistoistani, hope you enjoy!  002

16. toukokuuta 2010

5 days of summer

Viides päivä silkkaa auringonpaistetta ja yli 20 astetta lämmintä! Tykkään. Oon joka päivä ollu pihalla ystävien kanssa ja kotona oon käyny vaan välillä piipahtamassa. Saan auringosta kyllä niin totaalisesti energiaa, eikä edes vuotavat ja kutiavat silmät ja jatkuva aivastelu häiritse yhtään. Nyt vaan peukut pystyyn että kesä jatkuis samaan tapaan!

Eilen oltiin Juulin kanssa poikaystävällä alottelemassa ja räpsittiin samalla vähän kuvia.

IMG_0960

IMG_0974

IMG_1006 (haluun tuulikoneen........)

IMG_0989

IMG_1018

IMG_0993

Sieltä jatkettiin pizzakebab ja sitten yo-talolle. Liput makso sisään 5€, koska illan dj:t oli tullu Helsingistä asti. Musiikki oli ihan tajutonta kuraa, en tunnistanut melkeinpä mitään biisejä ja vähän väliä soitettiin myös hitaita? Onneks yötkin on nyt ollut valosia ja lämpimiä niin mikäs siinä että siirryttiin ulos. 

Tässä vielä auringon jälkeen seuraavaksi upein sääilmiö, eli pedobear-pilvi!

IMG_0908

ps. mulla on taas ollut vähän ongelmia koneen kanssa, mutta ensi viikolla saan vihdoin oman läppärin (yo-lahja) ujea! eiköhän sitten onnistu postailu paremmin.

12. toukokuuta 2010

korruptiota ja lahjontaa

Monelle valmistumisen partaalla on varmasti vaikeuksia vastata sukulaisten kuumottaviin kysymyksiin "mitä sä nyt sitten haluaisit lahjaksi?"
Sitä päätyy usein kiemurrellen vastaamaan jotain tämän suuntaista: "No en mä nyt tiedä, ei mulla kai mitään ihmeellistä tarvetta ole millekään...Raha on tietysti aina hyvä..."

presents

Kovin moni setä tai täti tuskin on kuitenkaan innostunut kustantamaan niitä illan pippaloita, joten kannattaa vähän miettiä etukäteen jotain hyviä, rahanarvoisia ja hyödyllisiä lahjaehdotuksia, joita voi sitten tuleville vieraille jaella. Tämä on myös paras tapa välttää "turhat" lahjat, esimerkiksi tytöille kertyvät korukasat (ei usien sovi tyyliin/on jo ihan tarpeeksi), pitsireunaiset persikanväriset rumat lakanat jne... nimim. kokemusta on.


Keräsin vähän omia ajatuksia hyvistä, kaikille sopivista lahjaideoista:
  • Klassiset astiat maun mukaan - oli se sitten Aalto-maljakko, Mariskooli tai vaihtoehtoisesti jonkin astiasarjan osa/osia. Laadukkaat astiat ovat usein kauniita, kestäviä, pitkäikäisiä ja arvokkaita: en itse lähtisi opiskelijana ostamaan Mariskooleja arvokkuutensa vuoksi.
  • Matkalahjakortti on sellainen lahja, jonka veikkaisin käyvän ihan jokaiselle, itse en ainakaan ikimaailmassa torjuisi ilmaista tai suurilta osin maksettua matkaa mihin haluaa!
  • Muut lahjakortit ovat ehkä toisten mielestä yhtä persoonatonta kuin raha, mutta siten sukulaiset ainakin voivat välttää sen, että rahat menisivät niin sanotusti kurkusta alas. Stockmann on melko varma valinta, sillä tarjontaa on kuitenkin laajasti monen makuun. Myös esimerkiksi lahjakortti Ikeaan on varteenotettava vaihtoehto, sillä moni ylioppilas on varmasti harkinnut jossain vaiheessa omillaan asumista. Myös lahjakortti vaikkapa hemmotteluhoitoon olisi ainakin itselläni erittäin tervetullut, sitäpaitsi eikös palveluita pitäisi suosia tuotteiden sijaan? ;D
  • lisäksi voihan sitä aina vinkata jos itsellä on jokin erityinen säästökohde, kuten uusi tietokone/reilausmatka/valmennuskurssi/jne., sellainen jota vieraat mielellään tukisivat.

Pitää kuitenkin suunnitelmista huolimatta muistaa, ettei pidä heittäytyä ahneeksi, ja on hyvä olla tyytyväinen niihin lahjoihin mitä saa. Toiveista etukäteen informointi säästää kuitenkin monien hermoja ("mikä olisi persoonallista kestävää JA miellyttäisi vielä juhlakaluakin??"), lisäksi voit parhaiten varmistaa että saat mahdollisesti jotain mitä OIKEASTI tarvitset ja mitä OIKEASTI haluat. Yhtenä vinkkinä voisi sanoa, että ruusut voi myös pyytää rahana ;)


Omalla toivelahjalistallani ovat Pentikin lasipallolampunjalat (pieni sanahirviö), elättelen toivoa myös pokkarikamerasta jos löydän sopivat ostajakandidaatit (karkkivärinen Canon ixus 110 is täyttäisi enemmän kuin hyvin kameranmentävän tarpeeni...). Tiedossa olisi myös iso ja pieni Mariskooli, sekä toivottavasti hieman rahaa juokseviin menoihin. Äiti vihjasi myös että olisi valmis sponsoroimaan matkaa, jonne olemme suunnitelleet lähtevämme tyttöjen kanssa kesän lopulla...

lahjakollaasi


sitä yo-mekko -postausta odotellessa... pitää pistää vähän vauhtia sen valmistumisen kanssa !


ps. kuvat lainattu

10. toukokuuta 2010

don't stop 'till you get enough

...ilmapallot eivät nimittäin vieläkään loppuneet ! Laitan omaa kuvasaldoani bannerikuvaussessioilta (kauhee sana) nyt, mutta mietittiin Saran kanssa että voitais laittaa myös jotain melko eeppisiä feilauskuvia kun yritettiin yhdessä ottaa :---D parhaat niistä on Saran kameralla joten voisin patistella sitä pistämään tänne ne poskilihasreenikuvat :D

B

B2

B3

B4

B8

B6


Mä oon nyt ihan hullun väsynyt, valvoin suhteellisen pitkän yön ja tänään oli ensimmäinen työpäivä, vaikkakin koulutuksen merkeissä. Koulussa oon istunut päivittäin viimeks helmikuussa, joten kahdeksan tunnin istuminen kalvosulkeisineen teki tehtävänsä, hyvä kun pysyy silmät auki. Tällä viikolla on vielä pari päivää koulutusta ja "opintomatka" perjantaina, maanantaina alkaa sitten tositoimet ja luvassa onkin melko työntäyteiset kaksi viikkoa (niin pitkälle sain toistaiseksi työvuorolistat) - ens viikolla 26h ja seuraavalla reilu 36h ! Okei, aika normi työläisviikko mutta aika karu lähtö täm lomailulöysäilyn jälkeen, vaikka työt alkavatkin olla jo tervetullutta tekemistä!

Ps. mites se kesäkunto, kiva toi pömppis noissa kuvissa, tuubimekko imartelee! :-D

- Juuli